iPhone’u Sıfırlama

02 Nisan 2012

iphone sıfırlama

Bu yazımızda sizlere iPhone’unuzu nasıl sıfırlayacağınızı her zaman olduğu gibi resimlerle anlatacağız. Öncelikle iPhone Sıfırlama işlemi sonucunda hangi verilerinizi silineceğini şimdiden söylemek istiyoruz. iPhone ‘u sıfırladığınızda cihazınızda bulunan fotoğraf, rehber, sms, takvim, notlar, ağ ayarları vs. gibi bütün veriler silinecektir. Daha önceki yazımızda restore işlemini anlatmıştık fakat Restore ile iPhone ‘a tamamen format atmış gibi oluyordunuz ve tüm uygulamalar dahil silinmiş oluyordu. Şimdi anlatacağımız Sıfırlama işleminde ise sadece iPhone ‘unuzda bulunan içerikler (sms, fotoğraf, rehber vs.) silinecek. Arada çok büyük bir fark olduğunu unutmayalım.

Sıfırlama işlemi için Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümünden “Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil” seçeneğini seçiyoruz ve böylece cihazımızı sıfırlamış oluyoruz. Bazı cihazlarda sıfırlama şifresi soruyor, eğer daha önceden bir şifre belirmediyseniz o an kafanızdan bir şifre belirleyip devam edebilirsiniz.

iphone rehber sıfırlama

Eğer iPhone ‘unuzu satmayı düşünüyorsanız bu işlemi yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu işlemi yaptıktan sonra cihazınızı alacak olan kişiler size ait bilgilere ulaşamaz.

Paylaş
Facebook Twitter Email

Comments of this post

M.Akif

M.Akif
02 Nisan 2012

Acaba kaç dakikada sıfırlıyorki..

Android

Android
02 Nisan 2012

Ben genelde tüm verileri degil de ağ ayarlarını sıfırlıyorum fakat mesela iphone 4 vardı bende satarken tüm içeriği dediğiniz gibi sıfırlamıştım.
Şimdi iphone 4s kullanıyorum.

malibu22

malibu22
03 Nisan 2012

Güzel bilgi olmuş teşekkürler.

Kişisel Blog

Kişisel Blog
03 Nisan 2012

Hocam 2 hafta önce iphone aldığımda, bu işlemi yapmıştım ve telefon kullanılamaz hale gelmişti. Ama problem benim telefondaymış, sonrasında 3-5 program kurup kırk takla atıp zorla yaptım.

Ugur

Ugur
17 Nisan 2012

Lazım olabilecek bir bilgi sağlamışsınız.Ben zaten bir çoğunu biliyorum.Ama hiç bilmeyenler için önemli.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing